Hvad er b i o s?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er b i o s?
Hvad er b i o s?

Video: Hvad er b i o s?

Video: Hvad er b i o s?
Video: What is BIOS ? | Explained 2024, September
Anonim

I computeren er BIOS firmware, der bruges til at udføre hardwareinitialisering under opstartsprocessen og til at levere runtime-tjenester til operativsystemer og programmer. BIOS-firmwaren kommer forudinstalleret på en personlig computers systemkort, og det er den første software, der kører, når den er tændt.

Hvad er BIOS på en computer?

Hvad er BIOS? Som din pc's vigtigste opstartsprogram er BIOS, eller Basic Input/Output System, den indbyggede processorsoftware, der er ansvarlig for at starte dit system op. BIOS'en er typisk indlejret i din computer som en bundkortchip og fungerer som en katalysator for pc-funktionalitet.

Hvad er formålet med BIOS?

BIOS, i fuldt Basic Input/Output System, computerprogram, der typisk er lagret i EPROM og bruges af CPU'en til at udføre opstartsprocedurer, når computeren er tændtDens to hovedprocedurer bestemmer hvilke perifere enheder (tastatur, mus, diskdrev, printere, videokort osv.)

Hvad er BIOS, og hvorfor bruges det?

The Basic Input Output System, eller BIOS, er et meget lille stykke kode indeholdt på en chip på dit systemkort. Når du starter din computer, er BIOS den første software, der kører. Den identificerer din computers hardware, konfigurerer den, tester den og forbinder den til operativsystemet for yderligere instruktioner

Hvordan fungerer BIOS?

BIOS bruger Flash-hukommelse, en type ROM

  1. Tjek CMOS-opsætningen for brugerdefinerede indstillinger.
  2. Indlæs interrupt-handlere og enhedsdrivere.
  3. Initialiser registre og strømstyring.
  4. Udfør selvtesten ved start (POST)
  5. Vis systemindstillinger.
  6. Bestem, hvilke enheder der kan startes op.
  7. Start bootstrap-sekvensen.

Anbefalede: