Logo da.boatexistence.com

Hvad er atonal harmoni?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er atonal harmoni?
Hvad er atonal harmoni?

Video: Hvad er atonal harmoni?

Video: Hvad er atonal harmoni?
Video: The 7 Levels of Jazz Harmony 2024, Kan
Anonim

atonalitet, i musik, fraværet af funktionel harmoni som et primært strukturelt element.

Hvad er forskellen mellem atonal og tonal?

Atonalitet er simpelthen fraværet af tonalitet, idet tonalitet er det musikalske system baseret på dur- og moltonarter. … Forskellen er, at i tonal musik varer dissonans ikke: dissonanser betragtes som "ustabile" harmonier, der skal "løses" til konsonans.

Hvad er en atonal skala?

Atonalitet er en tilstand af musik, hvor musikkens konstruktioner ikke "lever" inden for rammerne af en bestemt toneart, skala eller mode. For den uindviede lytter kan atonal musik lyde som kaotisk, tilfældig støj.… Du har lov til at bruge enhver af de 12 toner i den kromatiske skala, som du vil.

Hvad betyder udtrykket atonal?

: markeret ved undgåelse af traditionel musikalsk tonalitet især: organiseret uden reference til toneart eller tonecenter og ved at bruge tonerne i den kromatiske skala upartisk.

Hvad er en atonal akkord?

I forbindelse med jazz bruges "atonal" ofte til at henvise til en sang, der ikke har nogen sammenhængende, klassisk akkordstruktur (dvs. der er ingen II IV V I-typestruktur i spillet for sangen). Akkorderne følger hinanden, tilsyneladende tilfældigt. Selve beskrivelsen "atonal" bliver dog brugt i mange forskellige situationer.

Anbefalede: