Logo da.boatexistence.com

I et tautomerisk skift?

Indholdsfortegnelse:

I et tautomerisk skift?
I et tautomerisk skift?

Video: I et tautomerisk skift?

Video: I et tautomerisk skift?
Video: Keto Enol Tautomerism - Acidic & Basic Conditions 2024, Kan
Anonim

A reversibel ændring i placeringen af et brintatom i et molekyle, der ændrer det fra en isomer til en anden. Thymin og guanin er norm alt i ketoformer, men når de er i de sjældne enolformer (se diagram), kan de forbindes med tre hydrogenbindinger med ketoformer af henholdsvis guanin eller thymin.

Hvad er et tautomert skift i DNA?

Den spontane isomerisering af en nitrogenbase til en alternativ hydrogenbindingsform, hvilket muligvis resulterer i en mutation. Reversible skift af protonposition i et molekyle. baser i nukleinsyrer skifter mellem keto- og enolformer eller mellem amino- og iminoformer.

Hvad er et tautomert skift, og hvilken type mutation forårsager det?

Et tautomert skift i én streng har frembragt en overgangsmutation i den komplementære strengHvis mutationen opstår i kimlinien, vil den blive overført til fremtidige generationer. VIGTIGT: Bemærk, at et tautomert skift ikke i sig selv er en mutation, men en forbigående ændring til en alternativ form af molekylet.

Hvad er et DNA-skift?

En frameshift-mutation er en genetisk mutation forårsaget af en deletion eller indsættelse i en DNA-sekvens, der forskyder den måde, hvorpå sekvensen læses. En DNA-sekvens er en kæde af mange mindre molekyler kaldet nukleotider.

Forårsager tautomere skift punktmutationer?

En punktmutation er en ændring i et enkelt basepars placering. Der er flere typer: overgangsmutation - ændring af det ene purin/pyrimidin-par til det andet purin/pyrimidin-par. Dette kan ske, når et basemedlem af et komplementært par gennemgår et tautomerisk skift under DNA-replikation, hvilket får det til at parre forkert.

Anbefalede: