Logo da.boatexistence.com

Hvad er en stereotaktisk procedure?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en stereotaktisk procedure?
Hvad er en stereotaktisk procedure?

Video: Hvad er en stereotaktisk procedure?

Video: Hvad er en stereotaktisk procedure?
Video: What to Expect: Stereotactic Breast Biopsy at Memorial Healthcare System 2024, Kan
Anonim

Stereotaktisk kirurgi er en minim alt invasiv form for kirurgisk indgreb, der gør brug af et tredimensionelt koordinatsystem til at lokalisere små mål inde i kroppen og udføre nogle handlinger på dem såsom ablation, biopsi, læsion, injektion, stimulering, implantation, radiokirurgi osv.

Hvad bruges stereotaktisk kirurgi til?

Stereotaktisk radiokirurgi er en meget præcis form for terapeutisk stråling, der kan bruges til at behandle abnormiteter i hjernen og rygsøjlen, herunder cancer, epilepsi, trigeminusneuralgi og arteriovenøse misdannelser.

Hvad er den stereotaktiske metode?

En stereotaktisk hjernekirurgi er en kirurgisk procedure, hvor læsion, ofte en hjernetumor, fjernes ved hjælp af billedvejledning, som tidligere er opnået billeder (norm alt en MR) er bruges til at guide kirurgen til den nøjagtige placering af læsionen for at lette en så præcis vej gennem hjernen og sikker …

Hvordan virker stereotaktik?

Ligesom andre former for stråling virker stereotaktisk radiokirurgi ved at beskadige de målrettede cellers DNA De berørte celler mister derefter evnen til at reproducere, hvilket får tumorer til at skrumpe. Stereotaktisk radiokirurgi af hjernen og rygsøjlen udføres typisk i en enkelt session.

Hvad er stereotaktiske instrumenter?

En stereotaksisk enhed bruger et sæt af tre koordinater, der, når hovedet er i en fast position, tillader den præcise placering af hjernesektioner. Stereotaktisk kirurgi kan bruges til at implantere stoffer som medicin eller hormoner i hjernen.

Anbefalede: