Logo da.boatexistence.com

Hvilken elisa bruges til hiv?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken elisa bruges til hiv?
Hvilken elisa bruges til hiv?

Video: Hvilken elisa bruges til hiv?

Video: Hvilken elisa bruges til hiv?
Video: СПИД 2024, April
Anonim

Den enzymforbundne immunosorbentanalyse (ELISA), også kendt som en enzymimmunoassay (EIA), detekterer HIV-antistoffer og antigener i blodet. Antistoffer er proteiner produceret af immunsystemet, som hjælper din krop med at bekæmpe sygdom.

Hvilken type ELISA bruges til at påvise HIV?

De mest almindelige HIV-tests bruger blod til at opdage HIV-infektion. Den enzymforbundne immunosorbentanalyse (ELISA) tester en patients blodprøve for antistoffer.

Hvorfor bruges indirekte ELISA til HIV?

ELISA'er er ekstremt følsomme, hvilket gør det muligt at kvantificere antigen i nanogrammet (109 g) pr. ml. I en indirekte ELISA kvantificerer vi antigenspecifikt antistof i stedet for antigen. Vi kan bruge indirekte ELISA til at detektere antistoffer mod mange typer patogener, herunder Borrelia burgdorferi (Lyme-sygdom) og HIV.

Tester ELISA for HIV 1 og 2?

HIV 1 og 2 er de to typer af HIV, hvor HIV 1 er udbredt glob alt og HIV 2 er mindre patogen. ELISA er en populær og almindeligt anvendt test til screening for HIV-infektion. Den enzymbundne immunosorbentanalyse (ELISA) detekterer HIV-antistoffer og antigener i blodet

Hvad er den mest nøjagtige test for HIV?

Antigen-/antistoftest udført i et laboratorium (i modsætning til hurtige test på stedet) er de mest nøjagtige typer af HIV-test med mindst 99 % nøjagtighed.

HIV-testnøjagtighed

  • Antistoflaboratorietest: 95%.
  • Antistofhurtigtest: 94,3%.
  • Antigen/antistoflaboratorietest: 99,1%.
  • Hurtigtest for antigen/antistof: 96,6%.

Anbefalede: