Logo da.boatexistence.com

Hvad er et korsbenetfraktur?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er et korsbenetfraktur?
Hvad er et korsbenetfraktur?

Video: Hvad er et korsbenetfraktur?

Video: Hvad er et korsbenetfraktur?
Video: Halebenssmerter - Coccygodynia - Smerter i korsbenet - Ondt i Halebenet - Årsager - Behandling 2024, Kan
Anonim

Et sakralbrud er et brud på korsbenet. Korsbenet er den store trekantede knogle, der danner den sidste del af rygsøjlen fra sammensmeltningen af de fem sakrale hvirvler. Sakrale frakturer er relativt ualmindelige.

Hvor lang tid tager det at komme sig efter et brud på korsbenet?

En sakral fraktur tager 8–12 uger at hele, og fusionshastigheder efter sakrale frakturer er blevet rapporteret til at være 85–90%.

Kan en person gå med brækket korsbenet?

Disse brud kan forårsage alvorlige smerter i balden, ryggen, hoften, lysken og/eller bækkenet. At gå er typisk langsomt og smertefuldt. Mange daglige aktiviteter bliver smertefulde, vanskelige og i nogle tilfælde umulige.

Hvordan behandler du et brækket korsben?

Sakrale frakturer kan behandles ikke-operativt eller kirurgisk Ikke-operativ behandling er baseret på hvile, smertelindringsterapi og tidlig mobilisering som tolereret. Kirurgiske teknikker kan opdeles i to hovedgrupper: posterior bækkenfikseringsteknikker og lumbobækkenfikseringsteknikker.

Er en sakral fraktur alvorlig?

Selv om det er ualmindeligt, er sakrale stressfrakturer en vigtig og helbredelig årsag til smerter i lænden. De bør mistænkes hos ældre patienter, der lider af lænde- eller bækkensmerter uden en historie med traumer.

Anbefalede: