Logo da.boatexistence.com

Er spiret et tårn?

Indholdsfortegnelse:

Er spiret et tårn?
Er spiret et tårn?

Video: Er spiret et tårn?

Video: Er spiret et tårn?
Video: Notra Dame Tårn view marts 2019 2024, Kan
Anonim

I arkitektur er et tårn et højt tårn på en bygning, toppet af et spir og ofte inkorporeret et klokketårn og andre komponenter. Steeples er meget almindelige i kristne kirker og katedraler, og brugen af udtrykket betyder generelt en religiøs struktur.

Er et spir det samme som et tårn?

Som navneord er forskellen mellem spir og tårn, at spire er eller spir kan være en af de snoede foldninger af en slange eller et andet krybdyr; en spole, mens tårnet er et højt tårn, ofte på en kirke, norm alt toppet med et spir.

Hvad er et spir på toppen af en kirke?

Et spir er en høj, slank, spids struktur på toppen af et tag eller et tårn, især på toppen af kirketårne. Et spir kan have en firkantet, cirkulær eller polygonal plan med en nogenlunde konisk eller pyramideformet form. … Små eller korte spir er kendt som pigge, spiraler eller flèches.

Hvorfor kaldes det et spir?

En tilspidset struktur på toppen af et kirketårn, norm alt konisk eller pyramideformet. Ordet kommer fra det gamle saksiske ord for spyd, og et meget slankt spir kan helt sikkert opfattes som et spyd. En variant er et broakspir, hvor spiret er sat oven på et firkantet tårn.

Hvad hedder et tårn?

Et spir er en høj, skarpt tilspidset pyramideformet struktur, der monterer et tårn eller et tårn.

Anbefalede: