Var waverley i Dunkerque?

Indholdsfortegnelse:

Var waverley i Dunkerque?
Var waverley i Dunkerque?

Video: Var waverley i Dunkerque?

Video: Var waverley i Dunkerque?
Video: PS Waverley & Dunkirk - In the words of Captain John Cameron 2024, September
Anonim

PS Waverley var en Clyde-bygget hjuldamper, der transporterede passagerer på Clyde mellem 1899 og 1939. Hun blev rekvireret af Admiralitetet til at tjene som minestryger under Første Verdenskrig og igen i Anden Verdenskrig, ogblev sænket, mens han deltog i Dunkerque-evakueringen i 1940

Hvor var Waverley baseret, efter hun blev lanceret?

Bygget i 1946 sejlede hun fra Craigendoran på Firth of Clyde til Arrochar på Loch Long indtil 1973. Hun er købt af Paddle Steamer Preservation Society (PSPS) og har været restaureret til sit udseende fra 1947 og driver nu passagerudflugter rundt om den britiske kyst.

Hvor er Waverley lige nu?

Fartøjet er i øjeblikket ved port GLASGOW, GB efter en rejse på 42 minutter med start fra havn CLYDEPORT GREENOCK, GB.

Hvad skete der med Waverley hjuldamperen?

Waverley er den sidste søgående hjuldamper i verden og blev givet til Paddle Steamer Preservation Society i 1974 for £1. … Efter en større arvsombygning på £7 millioner i 2003, blev Waverley fuldstændig restaureret til sin oprindelige 1940'er-stil.

Hvem ejer Waverley-damperen?

Waverley Steam Navigation Co Limited (WSN) er den juridiske ejer af PS Waverley. Det er også en velgørende organisation og et aktieselskab. PSPS ejer 65 % af sine aktier (en kontrollerende interesse) og har ret til at udpege to direktører.

Anbefalede: