Logo da.boatexistence.com

Hvem opfandt parasollen?

Indholdsfortegnelse:

Hvem opfandt parasollen?
Hvem opfandt parasollen?

Video: Hvem opfandt parasollen?

Video: Hvem opfandt parasollen?
Video: Our Man In Havana - 1959 - Alec Guiness 2024, Juli
Anonim

I det gamle Egypten dukkede de første parasoller op for over 4.000 år siden og blev skabt for at beskytte kongelige og adelige mod solens barske stråler. De blev oprindeligt lavet af materialer som træblade og palmegrene, og udviklede sig til at blive lavet af dyreskind og klæder som tiden gik.

Hvilken parasol eller paraply kom først?

Fra parasols til paraplyerHvorimod paraply på engelsk har den latinske stamme 'umbra', der betyder skygge, så den har et direkte link til sin forgænger, parasollen. Det var først i det 16. århundrede, at paraplyen, som vi kender den, blev en realitet.

Hvem opfandt paraplyen først?

Den grundlæggende paraply blev sandsynligvis opfundet af kineserne for over 4.000 år siden. Men beviser for deres brug kan også ses i gammel kunst og artefakter fra samme periode i Egypten og Grækenland. De første paraplyer blev designet til at give skygge fra solen.

Hvornår blev parasoller opfundet?

Tidlige paraplyer, eller som de blev kendt som parasoller, blev designet af egypterne omkring 1000 f. Kr. De første modeller blev lavet af fjer eller lotusblade, fastgjort til en pind, og blev brugt til at give skygge til adelen.

Hvor kommer ordparaplyen fra?

'Umbrella' var lånt fra det italienske ord 'ombrella', 'en modifikation af det latinske 'umbella', som kom fra 'umbra', der betyder "skygge, skygge". "

Anbefalede: