Logo da.boatexistence.com

Har en aftagelig diskontinuitet ved x?

Indholdsfortegnelse:

Har en aftagelig diskontinuitet ved x?
Har en aftagelig diskontinuitet ved x?

Video: Har en aftagelig diskontinuitet ved x?

Video: Har en aftagelig diskontinuitet ved x?
Video: 3 года на Honda CRF250X: Мифы и реальность легендарного эндуро 2024, Juli
Anonim

Fjernbare diskontinuiteter. … En funktion f har en aftagelig diskontinuitet ved x=a, hvis grænsen for f(x) som x → a eksisterer, men enten f(a) eksisterer ikke, eller værdien af f(a) er ikke lig med grænseværdien. Hvis grænsen eksisterer, men f(a) ikke gør, så kan vi visualisere grafen for f som havende et "hul" ved x=a.

Ved hvilken x-værdi er der en aftagelig diskontinuitet?

Hvis funktionsfaktorerne og bundleddet annulleres, kan diskontinuiteten ved x-værdien, som nævneren var nul for, fjernes, så grafen har et hul i sig. … Derfor er x + 3=0 (eller x=–3) en aftagelig diskontinuitet - grafen har et hul, som du ser i figur a.

Hvilken slags diskontinuitet er hullet ved X?

Der er en uendelig diskontinuitet ved x=0.

Hvordan finder du flytbar diskontinuitet?

Hvis funktionsfaktorerne og bundleddet annulleres, kan diskontinuiteten ved x-værdien, som nævneren var nul for, fjernes, så grafen har et hul i sig. Efter annullering efterlader den dig med x – 7. Derfor er x + 3=0 (eller x=–3) en aftagelig diskontinuitet - grafen har et hul, som du ser i figuren a.

Er X 0 en aftagelig diskontinuitet?

begge funktioner har aftagelige diskontinuiteter Dette er slet ikke indlysende, men vi lærer senere at: sin x 1 − cos x lim=1 og lim=0. Så både af disse funktioner har aftagelige diskontinuiteter ved x=0 på trods af, at brøkerne, der definerer dem, har en nævner på 0, når x=0.

Anbefalede: