Logo da.boatexistence.com

Har en aftagelig diskontinuitet?

Indholdsfortegnelse:

Har en aftagelig diskontinuitet?
Har en aftagelig diskontinuitet?

Video: Har en aftagelig diskontinuitet?

Video: Har en aftagelig diskontinuitet?
Video: One K Xtreme M. Aftagelig skygge - sort hos Lundemøllen 2024, Juli
Anonim

En aftagelig diskontinuitet er et punkt på grafen, der er udefineret eller ikke passer til resten af grafen Der er to måder, hvorpå en flytbar diskontinuitet oprettes. Den ene måde er ved at definere et blip i funktionen, og den anden måde er ved at funktionen har en fælles faktor i både tæller og nævner.

Hvordan ved du, om det er en aftagelig diskontinuitet?

Hvis funktionsfaktorerne og bundleddet annulleres, diskontinuiteten ved x-værdien, hvor nævneren var nul, kan fjernes, så grafen har et hul i sig. Efter annullering efterlader den dig med x – 7. Derfor er x + 3=0 (eller x=–3) en aftagelig diskontinuitet - grafen har et hul, som du ser i figur a.

Hvad er de 3 typer diskontinuitet?

Der er tre typer diskontinuiteter: Removable, Jump og Infinite.

Er en aftagelig diskontinuitet en lodret asymptote?

Forskellen mellem en "aftagelig diskontinuitet" og en "lodret asymptote" er, at vi har en R. diskontinuitet, hvis det led, der gør nævneren af en rationel funktion lig med nul for x=a ophæver under den antagelse, at x ikke er lig med a. Ellers, hvis vi ikke kan "annullere" det, er det en lodret asymptote.

Hvad betyder flytbar diskontinuitet?

Punkt/aftagelig diskontinuitet er når den tosidede grænse eksisterer, men er ikke lig med funktionens værdi. Springdiskontinuitet er, når den tosidede grænse ikke eksisterer, fordi de ensidede grænser ikke er ens.

Anbefalede: