Logo da.boatexistence.com

Hvorfor blev Pietermaritzburg etableret?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor blev Pietermaritzburg etableret?
Hvorfor blev Pietermaritzburg etableret?

Video: Hvorfor blev Pietermaritzburg etableret?

Video: Hvorfor blev Pietermaritzburg etableret?
Video: Hvorfor tvang Hviderusland et Ryanair-fly til jorden? 2024, Kan
Anonim

Boere fra Kapkolonien grundlagde det i 1838 efter en sejr over zuluerne ved Blood River og opkaldte det for at ære deres døde ledere Piet Retief og Gerrit Maritz.

Hvad er Zulu-navnet for Pietermaritzburg?

Det blev grundlagt i 1838 og er i øjeblikket styret af Msunduzi Local Municipality. Dets zulunavn umGungundlovu er det navn, der bruges til distriktskommunen. Pietermaritzburg kaldes populært for Maritzburg på både afrikaans, engelsk og zulu, og ofte uformelt forkortet til PMB.

Hvad er meningen med ordet Pietermaritzburg?

(ˌpiːtəˈmærɪtsˌbɜːɡ) en by i E Sydafrika, hovedstaden i KwaZulu-Natal: grundlagt i 1839 af boerne: porten til Natals bjergresorts.

Er Pietermaritzburg en landlig eller bymæssig bebyggelse?

Pietermaritzburg er hovedstaden i KZN og er et af de store byøkonomiske og serviceknudepunkter i provinsen (uMgungundlovu District Municipality [UMDM], 2015, 2016).

Hvorfor overtog briterne Natal?

Briterne modsatte sig desuden oprettelsen af enhver uafhængig stat på kysten af det sydlige Afrika Briterne annekterede Natal i 1843. Som svar herpå var mange af den tidligere republiks Afrikaner-indbyggere rejste til Transvaal og den orange fristat og blev erstattet af nye immigranter, hovedsagelig fra Storbritannien.

Anbefalede: