Logo da.boatexistence.com

Hvem opfandt oprindeligt pæren?

Indholdsfortegnelse:

Hvem opfandt oprindeligt pæren?
Hvem opfandt oprindeligt pæren?

Video: Hvem opfandt oprindeligt pæren?

Video: Hvem opfandt oprindeligt pæren?
Video: Ask History: Who Really Invented the Light Bulb? | History 2024, Kan
Anonim

En glødepære, glødelampe eller glødelampe er et elektrisk lys med en trådtråd opvarmet, indtil den lyser. Glødetråden er indesluttet i en glaspære med et vakuum eller inert gas for at beskytte glødetråden mod oxidation.

Hvem opfandt virkelig pæren?

Thomas Edison og den "første" pæreI 1878 begyndte Thomas Edison seriøs forskning i at udvikle en praktisk glødelampe, og den 14. oktober 1878, Edison indgav sin første patentansøgning for "Improvement In Electric Lights".

Var pæren Thomas Edisons første opfindelse?

Stilleben af den første elektriske pære, opfundet af Thomas Alva Edison i 1879 og patenteret den 27. januar 1880. Det elektriske lys var ikke Thomas Edisons første opfindelse, han var heller ikke den første til at skabe et alternativ til gaslys.

Hvordan opfandt Edison pæren?

I januar 1879, i sit laboratorium i Menlo Park, New Jersey, havde Edison bygget sit første højmodstandsglødende elektriske lys. Det fungerede ved at passerede elektricitet gennem en tynd platintråd i glasvakuumpæren, hvilket forsinkede glødetråden i at smelte. Alligevel brændte lampen kun i et par korte timer.

Hvornår blev den første pære lavet?

Glødepærer lyser vejen

Længe før Thomas Edison patenterede -- først i 1879 og derefter et år senere i 1880 -- og begyndte at kommercialisere sit glødelys pære, britiske opfindere demonstrerede, at elektrisk lys var muligt med lysbuelampen.

Anbefalede: