Logo da.boatexistence.com

Hvad er lenition på gælisk?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er lenition på gælisk?
Hvad er lenition på gælisk?

Video: Hvad er lenition på gælisk?

Video: Hvad er lenition på gælisk?
Video: Udtale af Lenition | Definition af Lenition 2024, Juli
Anonim

Fra Scottish Gaelic Grammar Wiki. Lenition er en initial konsonantmutation, som "svækker" (jf. latin lenis 'svag') lyden af konsonanten i begyndelsen af et ord. Det bruges til at markere visse morfologiske kontraster og til at markere bøjning.

Hvad betyder lenition på irsk?

Et vigtigt og hyppigt træk i irsk grammatik er begrebet lenition. Dybest set, når en indledende konsonant skæres (eller blødgøres), ændrer det den måde, konsonanten lyder på, og hvordan begyndelsen af ordet staves Du leniterer eller blødgør lyden af en konsonant på irsk ved norm alt at placere et 'h' efter det.

Hvad er lenition på engelsk?

Ordet lenition i sig selv betyder " blødgøring" eller "svækkelse" (fra latin lēnis "svag").… Et eksempel på synkron lenition findes i de fleste varianter af amerikansk engelsk i form af flapping: /t/ af et ord som wait [weɪt] udtales som det mere klangfulde [ɾ] i den relaterede form waiting [ˈweɪɾɪŋ].

Hvad forårsager lenition?

Årsagen til lenition var generelt i tidlig irsk positionen af konsonanten mellem to vokaler, såvel som inden for ordet som over ordet "grænser." Hvis ordet sluttede på en vokal og det næste begyndte med en konsonant + vokal (hvilket mest var tilfældet), var denne konsonant nu mellem 2 vokaler og blev forlænget.

Hvad er befæstelse og lenition?

Traditionelt omfatter de vigtigste klasser af lydændringer to fænomener, der er defineret ved ændringer i en lyds relative styrke: lenition og fortion. I de mest generelle termer er lenition svækkelsen af en konsonant, og fortion er styrkelsen af en konsonant

Anbefalede: