Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev pendentiv udviklet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev pendentiv udviklet?
Hvornår blev pendentiv udviklet?

Video: Hvornår blev pendentiv udviklet?

Video: Hvornår blev pendentiv udviklet?
Video: A Place for Life — “An Archeology of the Future” 2024, Kan
Anonim

De første eksperimenter med pendantiver begyndte med romersk kuppelkonstruktion i det 2.–3. århundrede e. Kr., mens den fulde udvikling af formen kom i det østromerske Hagia Sophia i det 6. århundrede kl. Konstantinopel.

Hvem opfandt pendant?

Romerne var de første til at eksperimentere med hængende kupler i det 2.-3. århundrede e. Kr. De så støtten af en kuppel over et lukket firkantet eller polygon alt rum som en særlig arkitektonisk udfordring.

Hvad er hængende i byzantinsk arkitektur?

pendentive, i arkitektur, et trekantet segment af en sfærisk overflade, der udfylder de øvre hjørner af et rum, for at danne, øverst, en cirkulær støtte til en kuppel.… Det forblev dog for byzantinske arkitekter at anerkende mulighederne for pendanten og fuldt ud udvikle det.

Hvorfor bruges en pendentiv i arkitektur?

Sædvanligvis ornamenteret og fire til en kuppel, vedhæng får kuplen til at se ud, som om den hænger i luften, som et "vedhæng". Ordet er fra det latinske pendens, der betyder "hængende". Pendentives bruges til at stabilisere en rund kuppel på en firkantet ramme, hvilket resulterer i enorm indvendig åben plads under kuppelen

Hvordan byggede byzantinerne en pendant?

Bygge- og ingeniørteknikker

Hvordan sætter du en stor, rund kuppel på et firkantet rum? … Byzantinske ingeniører vendte sig til den strukturelle brug af pendentives til at hæve kupler til nye højder Med denne teknik kan en kuppel rejse sig fra toppen af en lodret cylinder, som en silo, hvilket giver højde til kuppel.

Anbefalede: